En modulbostad som ser ut som en barack är invirad i skyddsplast och lastas av på slipers. Det är en röd lyftkran som lyfter den på plats. Vädret är obestämbart mulet, gråvit himmel med gröna tallar i bakgrunder.

Våra modulbostäder på plats inför stora renoveringar

10 sep. 2024

GotlandsHem har högt ställda mål både när det gäller nyproduktion och renovering. Under en tioårsperiod ska vi renovera 3 000 bostäder och bygga 1 500 nya bostäder. Som vi kunde berätta under förra veckan har vi köpt in modulbostäder för att erbjuda våra hyresgäster evakueringsboende vid renoveringarna. Nu har de första modulerna anlänt till Visby där de i väntan på besked om bygglov kommer att förvaras vid en depå.  

 

Vi rustar oss för stora renoveringar och investerar i evakueringsbostäder

 

När bygglovet är godkänt kommer modulerna flyttas, samt el, vatten och avlopp installeras. Planen är att de ska stå på gamla tennisplanen bredvid parkeringen vid kvarteret Castor i norra Visby. Totalt kommer modulbostäderna att bidra med 22 stycken lägenheter.  

Först ut att bo i modulbostäderna är hyresgästerna i kvarteret Castor där vi inleder en stor renovering under hösten. Det innebär att våra hyresgäster inte behöver flytta från det område där de har sin vardag.  

– Lösningen med modulbostäder är resurseffektiv eftersom det förenklar processen med att hitta evakueringsbostäder. Planen är att de ska nyttjas framgent och säkra upp att vi har tillfälliga boenden för våra hyresgäster när vi renoverar, säger Joakim Martell, vd på GotlandsHem.