Person på maskin som på hög höjd tvättar fasaden på ett av GotlandsHems bostadshus.
Påbörjat arbete med fasadtvätt

Under april genomfördes fasadtvätt av bostadshusen på Signalgatan i kvarteret Taptot i södra Visby.

Bild på central gata i Hemse.
Behåll dina ködagar – flytta till Hemse!

Har du varit nyfiken på att bo i (eller på) Hemse men inte tagit steget än? Nu har du möjlighet att hyra en bostad i Hemse samtidigt som du behåller dina ködagar.

Två barn håller hand medan de sitter i famnen på varsin vuxen. De är utomhus.
Välkommen på trygghetsvandring i Vargen

GotlandsHem arbetar för trygga och säkra bostadskvarter där våra hyresgäster ska känna sig trygga i sitt boende. Här är trygghetsvandringar en viktig aktivitet. Under dessa vandringar fångar vi upp förslag på åtgärder för att förbättra trygghetskänslan för boende och de som rör sig i området.

En kvinna framför ett radhus bär på två flyttkartonger.
Nya hyresvillkor från maj

Under maj månad implementerar vi nya hyresvillkor för dig som tecknar bostadsavtal med oss. Nu blir det ännu tydligare kring vad som gäller när du bor i någon av våra bostäder. Vi hoppas och tror att det bidrar till ökad trivsel och trygghet i våra kvarter.

En kvinna med rött hår och svarta glasögon håller en man i handen. Mannen har grå t-shirt och ler
Hyresgästundersökning på gång!

Vi vill veta vad du som hyresgäst tycker om oss och våra tjänster. Nu får du möjlighet att tycka till om din bostad, omgivningen där du bor och vår service genom vår hyresgästundersökning. Undersökningen genomförs i samarbete med AktivBo som skickar ut frågorna i olika omgångar.

En kvinna i svart kavaj ler mot kameran
Camilla – från besiktningsman till affärsutvecklare

Hon har gjort en resa som inspirerar. Det går att ta sig till en plats i yrkeslivet där just dina egenskaper används på bästa sätt. Så här kan det gå till!

Person i vit skjorta och blåa jeans sätter i en grön tallrik i en diskmaskin.
Beställ en diskmaskin hos oss!

UPPDATERING FREDAG 3 MAJ: Vi har fått många frågor kring prismodellen och upplägget och gör därför en halvhalt. Vi kommer erbjuda diskmaskin som tillval, men ser över prismodellen så att den blir tydligare och mer i linje med övriga befintliga och kommande tillval. Vi återkommer när det är klart.

En illustrationsbild för möjligt nybyggnation av område i Gråbo.
Planerna för 300 bostäder i Visby fortsätter

Vi fortsätter våra planer att bygga ett helt nytt kvarter med 300 bostäder i Visby. Styrelsen beslutade 22 april att justera budgeten för startfasen av projektet. Det innebär att kostnaderna fram till byggstart kommer att landa på 15 miljoner kronor.

Föreslagen skiss över områdesbild i kvarteret Riggen
Upphandling av entreprenör för Riggen är klar

Nu är upphandlingen för rivning och återuppbyggnad av Riggen genomförd och PEAB har blivit tilldelad entreprenör för arbetet. Under styrelsemötet 22 april tog styrelsen beslut om att projektet kan gå vidare med detaljerad planering och genomförande.

En man i blå mössa pekar mot en dosa i ett teknikutrymme. Han ler mot kameran.
Vi söker elektriker med AL-auktorisation

GotlandsHems fastighetstekniker är inte bara händiga, de är också duktiga på att möta människor. Just nu söker vi en elektriker med AL-auktorisation.