Fyra män i arbetskläder hjälps åt att plantera ett träd
Vi planterar för framtiden i Gråbo Furulund

Vi har ambitionen att bygga 300 lägenheter i ett nytt område i Gråbo Furulund i Visby. Området kommer att heta Gläntan och namnet anspelar på de gröna omgivningarna som ska bevaras och utvecklas.

En vit skål med rosa pins i. På varje pins är ett rött hjärta och texten "hyresrätten".
Hyresförhandlingarna går till hyresmarknadskommittén

Trots tydligare förutsättningarna för årets hyresförhandling mellan GotlandsHem och Hyresgästföreningen står parterna långt ifrån varandra när det gäller nästa års hyresnivåer. Därför går förhandlingarna vidare till hyresmarknadskommittén.

En man med mörkblå mössa och mörkblå jacka, båda med GotlandsHems logga på. Han har hörlurar på huvudet och står framför en vit GotlandsHems bil. Han tittar in i kameran och ler.
Vi söker Fastighetstekniker VVS

GotlandsHems fastighetstekniker är inte bara händiga, de är också duktiga på att möta människor. De har förtroendet att knacka på hos våra hyresgäster och möta dem i deras hem. De arbetar där livet pågår och det är ett stort ansvar.

En hög med grus framför huset i kvarteret Nötskrikan som är under renovering. Här ska man bygga nya bostäder.
Vi bygger 16 nya bostäder i Hemse

Den 14 november tog vi det första, symboliska spadtaget för att bygga 16 nya bostäder på Silvergatan 6-8 i Hemse. Bostäderna är fördelade i två hus i två plan med loftgång och alla bostäder ska ha tillgång till balkong eller uteplats. Ambitionen är att de ska vara klara i slutet av 2024.  

Tre män i 40-50-årsåldern står på en grushög med varsin förgylld spade i händerna. Mittemot dem står fyra femåringar med gula plasthinkar och spade.
Vi börjar bygga 16 nya bostäder i Hemse

Den 14 november tog vi det första, symboliska spadtaget för att bygga 16 nya bostäder på Silvergatan 6-8 i Hemse. Bostäderna är fördelade i två hus i två plan med loftgång och alla bostäder ska ha tillgång till balkong eller uteplats. Ambitionen är att de ska vara klara i slutet av 2024.  

Fastighetsbild från Angelbosvägen i Lärbro på norra Gotland
Uthyrning av förråd via hemsidan

GotlandsHem har ett begränsat antal förråd som kommer att bli tillgängliga för uthyrning. Nu kan du visa ditt intresse genom att ställa dig i kön för förråd. Du hittar kön på Mina sidor.

En man med ljusblå skjorta sitter vid ett skrivbord på ett kontor och kollar på en dator.
Vi söker IT-supporttekniker

Just nu kan du söka en tjänst som IT-supporttekniker på GotlandsHem.

Bild över Nötskrikan i Hemse i form av flygbild.
Markarbete i kvarteret Nötskrikan startar vecka 42

Under vecka 43 inleder vi arbetet med den tekniska upprustningen av Nötskrikan 1. Vi påbörjar arbeten för att bygga teknikrum för ventilation-, värme- och vatteninstallationer. I ett första skede kommer vi att utföra markarbeten där vi frilägger ledningar som ska kopplas om. Vi kommer också påbörja arbeten med att gjuta plattor till de nya påbyggnaderna.

Röda radhus med vita knutar. Klarblå himmel. Körsbärsträd i förgrunden.
Vi har fått bygglov för kvarteret Riggen

18 oktober tog miljö- och byggnämnden på Region Gotland beslut om att vi får bygglov för de 105 bostäder vi ansökt om att bygga i kvarteret Riggen 1 i Visby.

Fasad på Signallottan 2. Vit fasad och gula balkonger.
Signallottan - rekord i miljösmarta lösningar

Under mobilitetsveckan 2023 bidrog GotlandsHem genom en visning av vår senaste nybyggnation kvarteret Signallottan 2 på A7-området i Visby. Här har GotlandsHem slagit ett eget rekord i miljösmarta lösningar.