Kvinna med glasögon och blå keps framför ett träd.
Möt sommarbovärden Camilla

Allt verkar falla på plats för Camilla. Hon fick nyss en bostad via GotlandsHem, sökte och fick jobbet som sommarbovärd hos oss och till hösten börjar hon sin anställning som hyresgästsamordnare. Vi säger: Välkommen!

Mörkhårig kvinna i röd tröja sitter i en grå soffa och ler mot kameran. I bakgrunden hänger en tavla med blåa nyanser.
Vi söker projektledare nyproduktion

Vi söker nu en erfaren projektledare med gedigen vana av att arbeta i samverkansform. Tillsammans med vår framtida partner leder du våra nyproduktionsprojekt så att slutresultatet blir det bästa, både för kommande hyresgäster, för Gotlandshem och för entreprenören.

Ett rum med 50-60-talsmöbler. På väggarna hänger tavlor och på borden står vaser, keramik och blommor.
Välkommen Galleri Fröjel Art and design

Galleri Fröjel art and design har flyttat in i vår lokal på Donnersgatan 1D i Klintehamn – mitt i Retro-Mecca som ägarna Göran och Margitha Björnberg själva beskriver det. GotlandsHem säger hej och välkommen till en av våra hyresgäster i de kommersiella lokalerna.

Fyra personer på scenen GotlandsHems seminarie under Almedalsveckan 2024. Personerna har sommarkläder och samtalar med varandra.
Samverkan kring bostadsbristen

Under Almedalsveckan genomfördes seminariet "Bostadsbyggandet i kris - lokal påverkan på tillväxt och jobb". Det blev ett intressant och välbesökt samtal mellan representanter från byggbranschen, allmännyttan, Försvarsmakten och GotlandsHem.

Två män med skägg och blåa skjortor ser in i kameran och ler. I bakgrunden ser man röda rosor.
Vi söker gruppchef fastighetstekniker

Avdelningen Bostadsservice arbetar med att underhålla och avhjälpa fel i våra fastigheter på uppdrag av GotlandsHems fastighetsavdelning. Som gruppchef för fastighetstekniker har du personalansvar för cirka 15–20 personer som verkar både i och utanför Visby och har fokus på det inre förebyggande underhållet och våra hyresgäster.

Illustration I pastellfärger i GotlandsHems manér. Illustrationen föreställer fyra flerfamiljshus varav ett är omgivet av dammoln. En bil med GotlandsHems logga på parkerar utanför. Illustrationen illustrerar stambyte.
Vi söker strategisk partner för ROT-renovering

Stora delar av vårt bostadsbestånd är i behov av omfattande ROT-renoveringar. Totalt handlar det om 2 000–2 500 bostäder som utöver ROT-renovering även ska energieffektiviseras. För att göra detta på bästa sätt söker vi en strategisk partner och öppnar nu upp möjligheten att lämna anbud.

Karin Johansson framför de nyrenoverade garagen som hör till hus 1, Concordia i Slite
Vi söker gruppchef fastighetsförvaltning

Just nu söker GotlandsHem en gruppchef till vår fastighetsförvaltning. Här ligger det övergripande ansvaret för förvaltning av såväl byggnader som tillhörande markytor, vilket även innefattar fastigheternas ekonomi och att lagar och regler följs.

Två elbilar och en lådcykel står i kvarteret Bläckfisken. I bakgrunden syns flera lägenhetshus. Två elbilar, en elcykel och en lådcykel med elmotor är del av GotlandsHems fordonspool i kvarteret Bläckfisken.
Utvärdering av bilpool

Just nu utvärderar GotlandsHem delningstjänsten ”GotlandsHems poolare” där hyresgäster har kunnat hyra elbilar och cyklar av oss. Vi behöver hitta bättre sätt att erbjuda miljösmarta delningstjänster som en större del av våra hyresgäster faktiskt har nytta av.

En maskot i form av en brun häst med vit man och vit mage dansar framför en pool.
19 och 20 juni inviger Russel poolsäsongen på Terra Nova och Melonen

Onsdag 19 juni inviger vi Terra Nova-badet och torsdag 20 juni inviger vi Melonen-badet. Båda dagarna finns vi på plats klockan 14.00 - 16.00 och det kommer att vara en härlig feststämning. Hoppas vi ses där!

Rum i bostad med gult och skadat ytskikt. Bostaden är nikotinskadad.
40 miljoner för renovering av nikotinskadade bostäder

För de senaste tre åren (2021, 2022, 2023) har GotlandsHem haft reparationskostnader för nikotinskadade bostäder som uppgår till cirka 40 miljoner kronor. Därför införs nu rökförbud när en hyresgäst skriver på ett nytt bostadskontrakt. Vi vill också ta ännu hårdare tag mot rökning i sina bostäder.