Skylt för hänvisning till skyddsrum som sitter på en gul vägg.

Välbesökt ”Öppet skyddsrum”

25 sep. 2024

Som en del av Beredskapsveckan öppnade GotlandsHem ett av sina skyddsrum för allmänheten. Under tisdagen var hyresgäster, allmänhet och media på plats för en visning och för att ställa sina frågor. Missade du att komma? Här ser du nu filmen ”Titta in i GotlandsHems skyddsrum”!

Beredskapsveckan är i full gång och under tisdagen var det dags för GotlandsHems bidrag: ”Öppet skyddsrum”. Aktiviteten blev populär och spred kunskap om hur det ser ut i ett skyddsrum, vilken utrustning som finns där och hur du själv kan förbereda dig.

 

Titta in i GotlandsHems skyddsrum

 

GotlandsHems ansvar för skyddsrummen

Som fastighetsägare ansvarar vi för att förvalta även våra skyddsrum. Det finns ett 50-tal skyddsrum i vårt bestånd och här finns utrustning som ses över kontinuerligt i samarbete med MSB – myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Vi har god kontroll över skyddsrum och det var roligt att så många kom och ställde sina frågor! Jag hoppas att vi kunde bidra till att skapa ännu mer trygghet i våra bostadsområden, kommenterar Sonny Westerlund, chef för bovärdar söder på GotlandsHem.

Länk till MSB och alla skyddsrum

Läs GotlandsHems information om beredskap i kris