En man i blå t-shirt framför ett blått hus.

Summering av Beredskapsveckan

01 okt. 2024

GotlandsHem öppnade dörrarna till ett av våra skyddsrum och vi pratade med hyresgäster om att förbereda sig inför en vistelse där. Vi berättade om vårt ansvar för att förvalta skyddsrum i vårt bestånd och om vilken utrustning som finns där. Alla medarbetare på GotlandsHem har även gått en hjärt- och lungräddningsutbildning.

– Jag hoppas att vi har kunnat sprida viktig kunskap kring våra 50 skyddsrum. Vi har koll på funktionerna och utrustningen men om krisen kommer behöver vi alla hjälpas åt, sammanfattar Sonny Westerlund, chef för bovärdar söder.

Tack alla besökare!

Vi säger också tack till alla engagerade hyresgäster som besökte vårt skyddsrum på Stjärngatan och ställde viktiga frågor. Tack även till Röda Korset och Civilförsvarsförbundets ordförande på Gotland Nils-Folke Ericsson som också var på plats. Tillsammans skapade vi en meningsfull eftermiddag i beredskapens tecken.

Beredskap vid kris – här hittar du länkar

På vår hemsida hittar du all information du behöver om beredskap i kris när du är hyresgäst hos GotlandsHem. Här nedanför hittar du också andra länkar på samma tema.

Besök vår sida ”Beredskap vid kris”.


Här hittar du foldern ”Hur förberedd är du vid en kris?”.


Läs sammanfattningen från MSB – myndigheten för samhällsskydd och beredskap