Hand som visar hur man låser och låser upp balkongdörr

Nytt system för digitala lås

30 aug. 2024

Vi har skrivit avtal med Amido som levererar system för digitala lås. Upphandlingen är ett första steg för digitala lås i alla våra fastigheter.

Digitalisering erbjuder många möjligheter och nu tar vi första steget för att införa digitala lås i vårt fastighetsbestånd. Syftet med lösningen är att förenkla fastighetsskötseln, öka säkerheten och på sikt möjliggöra nya tjänster för hyresgästerna.

– Amidos lösning tillhör bland de säkraste på marknaden, vilket var en viktig aspekt i valet av ny leverantör. Den här typen av digital lösning kommer underlätta både för oss och för hyresgästerna när det kommer till nyckelhantering, säger Joakim Martell, vd för GotlandsHem.

En av flera fördelar med systemet är att det ger automatisk behörighet till utryckningspersonal så att de snabbt kan komma in i de fastigheter och bostäder de behöver.

Så fungerar det

Alla behörigheter, förändringar och tillägg kommer kunna hanteras i en molnbaserad plattform. Informationen skickas sedan direkt till hyresgästens nyckeltagg utan att någon fysisk nyckelhantering behöver ske. Det här ger oss systematik och kontroll över vilka som har tillgång till våra fastigheter, vilket i sin tur ökar tryggheten för våra hyresgäster och sparar tid vi tidigare ägnat åt att hantera lås och nycklar.

Lösningen kommer först införas i det nybyggda bostadsområdet Signallottan 2 i Visby.

– Ambitionen är att efterhand införa digitala lås i hela vårt bostadsbestånd, säger Joakim Martell.