En man står i solen i en park. Han har ljusblå skjorta och tittar ini kameran.

Tack till dig som hjälpte till att stärka beredskapen!

05 okt. 2023

Beredskapsveckan 2023 är över men arbetet med att stärka beredskapen på Gotland fortsätter.

Varje år vecka 39 genomförs beredskapsveckan som är en nationell informationsinsats för att öka människors motståndskraft i händelse av kris och krig. Det har blivit dags att tacka för årets upplaga och vi kan även konstatera att intresset för beredskapsfrågor är både stort och växande.

Tack till alla er som deltog i de många aktiviteter som arrangerades runt om på Gotland och tack till alla er som använder foldern ”Hur förberedd är du vid en kris?”. Vi hoppas att den hjälper till att stärka din egen hemberedskap. Fyll i dina uppgifter i foldern, spara den på ett bra ställe och ta fram den emellanåt för att friska upp kunskaperna. Kanske blir det en årlig rutin för ditt hushåll under exempelvis beredskapsveckan?

– Vi på GotlandsHem är väldigt glada för det engagemang som vi sett under beredskapsveckan både bland medarbetare, hyresgäster och övriga samhället. Vi ser fram mot att fortsatt få bidra till vår och samhällets förmåga att hantera kriser. Tillsammans blir vi starkare! Säger Joakim Martell, vd på GotlandsHem.

Hjälp andra genom att vara beredd

Förberedda människor gör det lättare för Gotland som helhet att klara svåra situationer, eftersom vi alla är en del av Gotlands beredskap. Att ha en bra hemberedskap betyder att kunna klara sig utan samhällets hjälp i åtminstone en vecka. Om du är förberedd kan samhället fokusera på att hjälpa dem som har svårast att klara sig själva. 

Här hittar du foldern

Foldern ”Hur förberedd är du vid en kris?” är fullspäckad med tips och övningar med din hemberedskap i fokus. Om du inte redan fått den i brevlådan finns den att hämta hos Region Gotland i Rådhuset, Visborgsallén 19 i Visby, eller på biblioteken. Den går också att ladda ner från www.gotland.se/beredskap där du hittar mer information om hemberedskap och om Gotlands och Sveriges beredskap.

Än en gång, tack!

Här läser du mer om GotlandsHems beredskap vid kris.

Region Gotland, Gotlandshem, Starkare Gotland, Länsstyrelsen i Gotlands län