Fasad på Signallottan 2. Vit fasad och gula balkonger.

Signallottan - rekord i miljösmarta lösningar

06 okt. 2023

Under mobilitetsveckan 2023 bidrog GotlandsHem genom en visning av vår senaste nybyggnation kvarteret Signallottan 2 på A7-området i Visby. Här har GotlandsHem slagit ett eget rekord i miljösmarta lösningar.

Vi erbjuder inte bara 62 nya bostäder till gotlänningarna. Våra hyresgäster bor i ett kvarter där det finns fordonspool med elcyklar och elbil i ett samarbete med Ego. Där smarta lösningar bidrar till vattenbesparande åtgärder i tvättstugan. Där vi vattnar med regnvatten och där energin från solceller används för belysning och för att värma vatten.

Liten men imponerad publik

Några hyresgäster, en doktorand och intresserad allmänhet deltog i visningen som leddes av Isa Wästlund, affärsutvecklare på GotlandsHem. Här fanns även från GotlandsHem Tony Klintström, teamledare på teknisk förvaltning och Conny Hederstedt som har varit projektledare för nybyggnationen Signallottan 2.

Deltagarna var imponerade när de förstod mer av tekniken bakom de lösningar som gör det här området till det mest miljösmarta i vårt bestånd. 

– Vi är stolta över vår senaste nybyggnation på Signallottan 2. Här kan våra hyresgäster ta sig fram på ett hållbart sätt via vår fordonspool. De kan också känna att de bidrar till att spara både energi och vatten i och med de vattenbesparande åtgärder som finns på platsen och de installerade solcellerna, berättade Isa

Läs mer om Signallottans miljösmarta lösningar och framväxt.