En grill står öppen, det ligger korvar som grillas i grillen. I förgrunden syns färdiggrillade korvar och i bakgrunden står en ketchupflaska och en senapsflaska. Det är städdag och korvgrillning.

Välkommen till grillkvällar i augusti i Vitkålen

25 juli 2023

Under alla onsdagskvällar i augusti ordnas grillkvällar i kvarteret Vitkålen i Bingeby strax utanför Visby. 

Initiativtagare och arrangör är studieförbundet Bilda med stöd av årets samarbetspartners som är GotlandsHem och idrottsföreningen RF SISU Gotland. Här läser du om det fullspäckade programmet. 

Kom och delta på tipspromenad och quiz. Ta med hunden för en promenad med en hundexpert. Delta i allsång, prova en ny sport, lyssna på olika framträdanden och låt dig bjudas på grillkorv.  

Kort sagt: kom till grillkvällarna i Vitkålen dit alla hyresgäster på GotlandsHem är välkomna!  

Arrangörer 

Studieförbundet Bilda bedriver folkbildningsarbete genom att erbjuda kurser, studiecirklar och kulturprogram. Sedan två år tillbaka anordnar den lokala föreningen dessa grillkvällar i år tillsammans med GotlandsHem och RF SISU. Mål och syfte med den här aktiviteten handlar om att främja gemenskap och trygghet: här skapas tillfällen att mötas över generations- och nationalitetsgränser. 

RF SISU Gotland är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation och de arbetar för att utveckla och stödja idrotten på Gotland.  

Läs mer om RF SISU här: Uppdrag och organisation - Gotland

Läs mer om Bilda här: Välkommen till Studieförbundet Bilda | Studieförbundet Bilda

GotlandsHem bidrar förstås genom att det handlar om vårt bostadsområde och genom det du tar del av just nu: kommunikationen. Vi kommer även att finnas på plats alla onsdagar i augusti. 

Läs mer om området här: Våra områden

När och var sker grillkvällarna? 

Det här är lätt att komma ihåg: varje onsdag kväll i augusti mellan 17.00 och 19.30.
Kvarteret Vitkålen ligger i Bingebyområdet ungefär 10 - 15 minuters promenad från Visby centrum. 
Själva grillningen kommer att ske på Bogegatan 85-89. 

Uppdatering - Grillkvällen 9 augusti blev inställd med anledning av sjukdom och dåligt väder. Resterande grillkvällar förväntas genomföras som planerat.

Vad händer på grillkvällarna? 

Varje onsdagskväll inleds med en presentation av kvällens aktiviteter. Gemensamt för alla kvällar är att du kan prova på olika typer av sporter. Sedan skiljer sig programmen för de olika kvällarna där du bland annat kan lyssna till Gotland Gospelkör eller dansa! 

Se hela programmet för alla kvällar genom att klicka på den länken: Grillkvällar i Vitkålen - hela schemat

Välkommen!