Illustration av bostadshus mot blå himmel.
Fastigheterna GotlandsHem vill sälja

Vi lyfter nu sekretessen och meddelar vilka fastigheter vi undersöker möjligheterna att sälja. Underlagen är överlämnade till regionfullmäktige som fattar beslut.

Föreslagen skiss över områdesbild i kvarteret Riggen
Vi har skrivit kontrakt med PEAB

3 oktober skrev vi kontrakt med PEAB för rivning och återuppbyggnad av kvarteret Riggen 1 i södra Visby. Nu kan arbetet starta.

En man iklädd arbetskläder står lutad mot en av GotlandsHems bilar. Solen skiner. Mannen arbetar som anläggare på GotlandsHem.
Vi söker fastighetstekniker inre

GotlandsHems fastighetstekniker är inte bara händiga, de är också duktiga på att möta människor. De har förtroendet att knacka på hos våra hyresgäster och möta dem i deras hem. Just nu söker vi fastighetstekniker inre.

En man i blå t-shirt framför ett blått hus.
Summering av Beredskapsveckan

GotlandsHem öppnade dörrarna till ett av våra skyddsrum och vi pratade med hyresgäster om att förbereda sig inför en vistelse där. Vi berättade om vårt ansvar för att förvalta skyddsrum i vårt bestånd och om vilken utrustning som finns där. Alla medarbetare på GotlandsHem har även gått en hjärt- och lungräddningsutbildning.

Skylt för hänvisning till skyddsrum som sitter på en gul vägg.
Välbesökt ”Öppet skyddsrum”

Som en del av Beredskapsveckan öppnade GotlandsHem ett av sina skyddsrum för allmänheten. Under tisdagen var hyresgäster, allmänhet och media på plats för en visning och för att ställa sina frågor. Missade du att komma? Här ser du nu filmen ”Titta in i GotlandsHems skyddsrum”!

Sju personer i varselvästar besöker ett bygge. Det strut som att de är på ett tak eller en terass. I bakgrunden syns stommen till ett hus inplastad i blått nät.
Lyckad marknadsdialog med entreprenörer inför nybygget Gläntan i Visby 

I början av sommaren genomförde vi en Request For Information (RFI) inför kommande upphandling av partneringsamarbete för Gläntan. Gläntan är ett bostadsområde som planeras att växa fram i Visby med 300 nya bostäder. Det är ett stort projekt som förväntas pågå under lång tid.

En kvinna med rött hår och svarta glasögon håller en man i handen. Mannen har grå t-shirt och ler
Så förbereder du dig för att vara i ett skyddsrum

Idag, måndag 23 september, inleds Beredskapsveckan här på Gotland. Det är ett späckat program med aktiviteter och vi på GotlandsHem öppnar upp ett av våra skyddsrum dit alla är välkomna.

En vit kopp med röd GotlandsHem logga står på en hyresavi i pappersformat. Pappret ligger på ett vitt bord.
Nu startar hyresförhandlingen för 2025

Årets yrkande baseras precis som förra året på den förhandlingsordning som Hyresgästföreningen, Sveriges allmännytta och Fastighetsägarna kommit överens om. Därmed är GotlandsHems utgångsyrkande en ökning med 16,4 procent i snitt från och med 1 januari 2025.

Två små barn i blå tröjor och färgglada cykelhjälmar cyklar genom organge koner.
Cykelhinderbana i Vitkålen

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. GotlandsHem bidrar genom att arrangera en cykelhinderbana i Vitkålen för alla barn. Kom och testa!

Skylt för hänvisning till skyddsrum som sitter på en gul vägg.
Öppet skyddsrum under beredskapsveckan

Under vecka 39 genomförs den beredskapsvecka som varje år anordnas av MSB – Myndigheten för samhällsskydd- och beredskap. GotlandsHem bidrar i år med att bjuda in till ”Öppet skyddsrum”. Vet du hur det ser ut i skyddsrum? Vet du vad du borde ta med dig dit i händelse av en kris?