Två husfasader i solsken.

Helrenovering i norra Visby

12 dec. 2023

I december 2023 beslutade GotlandsHems styrelse att projektet för att renovera kvarteret Castor i norra Visby kan gå vidare.

Kvarteret behöver helrenoveras vilket innebär allt från tak till dränering, stambyte, el, kök och badrum. Målet är att husen i kvarteret ska få effektiva och fossilfria uppvärmningslösningar och på så sätt bidra till väldigt bra energiprestanda. 

Upphandling av totalentreprenad 

Renoveringen kommer genomföras genom upphandling av en totalentreprenad. Det blir därmed ett viktigt referensprojekt som kommer visa vägen för upplägg i kommande stora renoveringsprojekt. Vi har för avsikt att genomföra kommande stora renoveringsprojekt i en form som kallas samverkansentreprenad. Där sluts avtal kring strategisk samverkan vilket ibland även kallas partnering.  

Så påverkas hyran 

Vi kommer att påbörja arbetet med att ta fram ett underlag till anbudet och beräknar vara klara med detta i juni. Då kommer vi också att ha mer information om vilken entreprenör som ska genomföra underhållet och då närmar vi oss ett läge där kostnadsbilden börjar bli tydligare. Just nu har vi tyvärr inga detaljer om eller hur hyran kommer att påverkas. 

Läs mer underhåll i norra Visby.