Sju personer i varselvästar besöker ett bygge. Det strut som att de är på ett tak eller en terass. I bakgrunden syns stommen till ett hus inplastad i blått nät.

Lyckad marknadsdialog med entreprenörer inför nybygget Gläntan i Visby 

24 sep. 2024

I början av sommaren genomförde vi en Request For Information (RFI) inför kommande upphandling av partneringsamarbete för Gläntan. Gläntan är ett bostadsområde som planeras att växa fram i Visby med 300 nya bostäder. Det är ett stort projekt som förväntas pågå under lång tid.

Tillsammans med vår partner vill vi ta fram innovativa lösningar för både projektet och förvaltning efteråt. Genom vår RFI har vi fått ökad kunskap om vilka entreprenörer som finns på marknaden.

– Nu har vi även genomfört en marknadsdialog där nio olika entreprenörer, från både Gotland och fastlandet, deltog. Vi har också fört samtal med dem individuellt och vissa har delat med sig av viktig information om nyckeltal och annat. Sammantaget känner vi att vi nu har fått ökad kunskap och kommit vidare i processen, säger Markus Westerén, projektledare för Gläntan.  

Förfrågningsunderlaget ska enligt plan vara klart i slutet av hösten. 

Tidplan: 

  • I början av 2025 ska vi ha en entreprenör på plats som ska vara vår partner i projektet  

  • Under 2025 ska vi tillsammans med denna partner ta fram bygglovshandlingar. Bygglovshandlingarna ska vi skicka in preliminärt hösten 2025. Därefter följer bygglovsprocess.  

  • Om vi får positivt besked för bygglov kan vi förhoppningsvis börja bygga 2026 och kommer att göra det en bit in på 2030-talet.