Två små barn i blå tröjor och färgglada cykelhjälmar cyklar genom organge koner.

Cykelhinderbana i Vitkålen

12 sep. 2024

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. GotlandsHem bidrar genom att arrangera en cykelhinderbana i Vitkålen för alla barn. Kom och testa!

Under vecka 38 sker en mängd aktiviteter runt om i Europa och här på Gotland är det Energicentrum som samordnar spännande föreläsningar och aktiviteter. Kika gärna på schemat som ligger på deras hemsida: Mobilitetsveckan 2024 – Energicentrum Gotland och låt dig inspireras till hållbara och smarta val i vardagen!

Cykeltur i Bingan

Ett exempel är den cykeltur för barn och föräldrar som anordnas av Cykelfrämjandet söndag 22 september. Cykelturen startar vid ”Bingan” (gamla Bingebyhallen) och är cirka 15 km. Turen startar klockan 10.00 och pågår till cirka 14.30. Varje barn behöver ha minst en ansvarig vuxen med på turen. Stopp och olika aktiviteter sker längs vägen och Energicentrum bjuder på grillad korv med bröd.

Cykelhinderbana i Vitkålen

GotlandsHem medverkar genom att arrangera en egen cykelhinderbana för alla barn som bor i och omkring kvarteret Vitkålen. Ta med dig cykeln och kom och testa vår cykelhinderbana! 
Du kan även låna både cykel och hjälm från Fritidsbanken och i kvarterslokalen bjuder vi på fika.

Välkommen till vår kvarterslokal på Bogegatan 43 torsdag 19 september mellan klockan 14.00 – 16.00.

Plingeling!