En kvinna med rött hår och svarta glasögon håller en man i handen. Mannen har grå t-shirt och ler

Hyresgästundersökning på gång!

17 maj 2024

Vi vill veta vad du som hyresgäst tycker om oss och våra tjänster. Nu får du möjlighet att tycka till om din bostad, omgivningen där du bor och vår service genom vår hyresgästundersökning. Undersökningen genomförs i samarbete med AktivBo som skickar ut frågorna i olika omgångar.

– Din åsikt är värdefull för oss och vi uppskattar verkligen om du tar dig tid att besvara undersökningen, kommenterar Lina Runander, chef för kundservice på GotlandsHem.

För att kontinuerligt kunna förbättra våra tjänster kommer vi under året att skicka ut en hyresgästundersökning där du får möjlighet att framföra dina åsikter om ditt boende. Vi kommer även fråga dig som precis har flyttat in, flyttat ut eller fått hjälp att åtgärda något om hur du upplevde vår service. 

– Sammanställningen av svaren kommer att bidra till vårt förbättringsarbete både när det gäller våra rutiner och hur vi förbättrar och underhåller våra fastigheter. Vi kommer att förstärka det som fungerar bra och förbättra det som fungerar mindre bra, fortsätter Lina.

– I januari 2025 har vi sammanställt hela årets resultat och du kommer att få reda vilka förbättringar som kommer att ske, bland annat här på vår hemsida. 

Resultaten från vår hyresgästundersökning gör också att vi kan jämföra oss med andra bostadsbolag i Sverige och se hur vi presterar i förhållande till branschstandarden.

Hur går undersökningen till?

Undersökningen kommer att skickas ut löpande under året. Vissa av er får den redan nu, medan andra får chansen att besvara den senare under året. När det är din tur att fylla i undersökningen kommer du att få ett sms eller ett mejl från AktivBo med de aktuella frågorna. Vi skickar inte ut frågorna på papper. Undersökningen är anonym och ingen utanför undersökningsföretaget kommer att ta del av svaren annat än i sammanställd och anonymiserad form.
 
 
– Jag ser fram emot dina synpunkter och tackar dig redan nu för ditt bidrag, avslutar Lina