Två små barn i blå tröjor och färgglada cykelhjälmar cyklar genom organge koner.
Cykelhinderbana i Vitkålen

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. GotlandsHem bidrar genom att arrangera en cykelhinderbana i Vitkålen för alla barn. Kom och testa!

Skylt för hänvisning till skyddsrum som sitter på en gul vägg.
Öppet skyddsrum under beredskapsveckan

Under vecka 39 genomförs den beredskapsvecka som varje år anordnas av MSB – Myndigheten för samhällsskydd- och beredskap. GotlandsHem bidrar i år med att bjuda in till ”Öppet skyddsrum”. Vet du hur det ser ut i skyddsrum? Vet du vad du borde ta med dig dit i händelse av en kris?

En modulbostad som ser ut som en barack är invirad i skyddsplast och lastas av på slipers. Det är en röd lyftkran som lyfter den på plats. Vädret är obestämbart mulet, gråvit himmel med gröna tallar i bakgrunder.
Våra modulbostäder på plats inför stora renoveringar

GotlandsHem har högt ställda mål både när det gäller nyproduktion och renovering. Under en tioårsperiod ska vi renovera 3 000 bostäder och bygga 1 500 nya bostäder. Som vi kunde berätta under förra veckan har vi köpt in modulbostäder för att erbjuda våra hyresgäster evakueringsboende vid renoveringarna. Nu har de första modulerna anlänt till Visby där de i väntan på besked om bygglov kommer att förvaras vid en depå.  

En kvinna med rosa mössa och rosa jacka pratar med en man med svart jacka och grön tröja. Mannen har ett litet barn på axlarna, barnet har gula gummistövlar, blå jacka och byxor och en brun mössa. De går utomhus i ett bostadsområde.
Tillsammans skapar vi framtiden

Vi förbereder oss nu för att möta framtidens krav på ett hållbart boende och den framtiden vill vi skapa tillsammans med våra hyresgäster. I dagarna får du som hyresgäst möjlighet att anmäla ditt intresse att delta i ett kreativt samtal.

Hus i kvarteret Concordia i Slite. Byggställningar täcker fasaden som är under renovering. Det är en solig dag i september.
Vi rustar oss för stora renoveringar och investerar i evakueringsbostäder

GotlandsHem har högt ställda mål både när det gäller nyproduktion och renovering. Under en tioårsperiod ska vi renovera 3 000 bostäder och bygga 1 500 nya bostäder.

Hand som visar hur man låser och låser upp balkongdörr
Nytt system för digitala lås

Vi har skrivit avtal med Amido som levererar system för digitala lås. Upphandlingen är ett första steg för digitala lås i alla våra fastigheter.

En man sitter framför ett installationsskåp fullt med kablar. Han jobbar med något inne i skåpet.
Vi söker en elektriker

GotlandsHems fastighetstekniker är inte bara händiga, de är också duktiga på att möta människor. Just nu söker vi en elektriker.

illustration över en innergård  med lekplats och en luftballong på den blåa himlen
Nu tar vi emot intresseanmälningar för nybyggda lägenheter i Hemse

Nu öppnar vi intresseanmälan för de nybyggda bostäderna på Silvergatan i Hemse. Här finns totalt 16 nya lägenheter från ettor till femmor, samtliga utom två ettor har balkong eller uteplats. När du tecknar kontrakt på en lägenhet i Hemse behåller du dina ködagar.

En gul lådcykel med texten "GotlandsHems poolare - Låna en elcykel eller elbil". Tvp personer med blåa jeans går förbi bredvid cykeln.
Cykelpoolerna tillfälligt pausade för uthyrning

Cykelpoolerna i Bläckfisken och på Signallottan kommer under en period framöver att vara pausade med anledning av byte av bokningssystem.

Byggarbetsplats - kvarteret Signallottan 2 i Visby byggs upp.
Debattartikel om hur byggkrisen påverkar bostadsmarknaden Pia Löfqvist Gustafsson

Idag skickar vi en debattartikel från vår ordförande Mats Ågren och vd Joakim Martell till lokalpressen. Här kan du ta del av den i sin helhet: På Gotland ser vi nu hur unga människor lämnar ön på grund av bristande framtidsutsikter och svårighet att få tillgång till en bostad. Byggkrisen är ett faktum i hela Sverige vilket är ett akut problem med potentiellt allvarliga effekter för Sveriges ekonomi.