En illustrationsbild för möjligt nybyggnation av område i Gråbo.

Planerna för 300 bostäder i Visby fortsätter

25 apr. 2024

Vi fortsätter våra planer att bygga ett helt nytt kvarter med 300 bostäder i Visby. Styrelsen beslutade 22 april att justera budgeten för startfasen av projektet. Det innebär att kostnaderna fram till byggstart kommer att landa på 15 miljoner kronor.

 – Kvarteret Gläntan blir hjärtat i Gråbo. Här bygger vi 300 bostäder och skapar en trygg plats och ett levande område för alla åldrar. Vårt mål är att skapa ett aktivt, grönt och varierat bostadsområde där alla känner sig trygga, säger Kristoffer Strehlenert, chef för utveckling och hållbarhet samt projektägare för nyproduktion.  

Grönområden och blandad bebyggelse ska prägla kvarteret 

Området får sin karaktär genom en blandad bebyggelse med både radhus och punkthus, i varierad upplåtelseform med såväl hyresrätter som bostadsrätter. Det ska inbjuda till aktivitet genom lekplats och ytor för att utöva sport och genom cykelbanor som förenklar möjligheten att leva bilfritt.  

De omgivande grönområdena som gett Gläntan dess namn ska bevaras och utvecklas. Vi kommer att plantera en stor mängd träd och buskar och möjliggöra boendeodling. Med denna utformning hoppas vi att också besökare, grannar och personer som är yrkesverksamma i området kommer uppleva Gläntan som en plats att trivas i. 

Klicka och läs mer om projektet.