Person i vit skjorta och blåa jeans sätter i en grön tallrik i en diskmaskin.

Beställ en diskmaskin hos oss!

29 apr. 2024

UPPDATERING FREDAG 3 MAJ: Vi har fått många frågor kring prismodellen och upplägget och gör därför en halvhalt. Vi kommer erbjuda diskmaskin som tillval, men ser över prismodellen så att den blir tydligare och mer i linje med övriga befintliga och kommande tillval. Vi återkommer när det är klart.

Från 1 maj kan du som hyresgäst få en diskmaskin installerad i din bostad! Allt du behöver göra är att kontakta kundtjänst. Ditt kök behöver uppfylla vissa kriterier och här läser du om vad som gäller och vad det kostar.

GotlandsHem har beslutat att våra hyresgäster kan få en diskmaskin installerad i ett så kallat ”Diskmaskinspaket”. Det innebär att du betalar en engångssumma för installationen och en summa varje månad som läggs på din hyra. För installation av diskmaskin som är 60 centimeter bred betalar du först 3969 kronor och sedan ett tillägg på 160 kronor i månaden som syns på din hyresavi. 

– Vi vill att våra hyresgäster ska kunna diska mer miljövänligt och dessutom få en bekvämare vardag.  GotlandsHem installerar och sköter underhållet på diskmaskinerna och det innebär också att vi minskar risken för vattenskador. Som hyresgäst får du en även en kontaktpunkt för felanmälan, kommenterar Lena Ahlstedt Kahlbom, hyresspecialist. 

Så här gör du 

Hör av dig till kundtjänst om du vill få en diskmaskin installerad genom att ringa på telefonnummer 0498 – 20 39 00. Då kommer vi för en besiktning av ditt kök och om det blir godkänt installeras diskmaskinen sedan av våra reparatörer. 

Det här gäller: 

  • Som hyresgäst får du endast installera diskmaskin via GotlandsHem 
  • Behöver du byta ut din befintliga diskmaskin kontaktar du kundservice 
  • Vi sköter underhåll på de diskmaskiner vi installerar 
  • Diskmaskinen tillhör bostaden som den installeras i. Det innebär att du kommer kunna få hjälp med din diskmaskin genom en vanlig felanmälan inne på Mina sidor  

  Läs guiden här på hemsidan.