En kvinna sitter på en lådcykel och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en flagga med reklam för E-Go och en bil från E-Go skymtas också.

GotlandsHem på mobilitetsveckan 2023

13 sep. 2023

Har du hört talas om mobilitetsveckan? Det är ett initiativ från EU för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Varje år sker en rad aktiviteter i hela Europa och GotlandsHem deltar i år genom att stolt visa upp vår senaste nybyggnation Signalottan 2. Här sätter vi eget rekord i miljövänliga lösningar.

  Vi är stolta över vår senaste nybyggnation på Signalottan 2. Här kan våra hyresgäster ta sig fram på ett hållbart sätt via vår fordonspool. De kan också känna att de bidrar till att spara både energi och vatten i och med de vattenbesparande åtgärder som finns på platsen och de installerade solcellerna, kommenterar Isa Wästlund, affärsutvecklare inom Hållbarhet på GotlandsHem. 

Signallottan - nytt rekord för GotlandsHem i miljövänliga lösningar 

Under en rundtur på Signallottan dit alla är välkomna passar vi på att visa alla våra hållbara teknik- och mobilitetslösningar. Vi har faktiskt satt nytt eget rekord i miljövänliga lösningar och det här är vad vi har gjort: 

1.    Vattenbesparande åtgärder i tvättstugan  
2.    Fordonspool för elcyklar och samarbete kring elbil  
3.    Vi vattnar med regnvatten  
4.    Solceller för belysning och för att värma vatten  

Välkommen! 

Blir du nyfiken på hur GotlandsHem arbetar för att minska vattenbristen på ön? Eller hur vi minskar användningen av fossila bränslen genom att använda solceller? 

Rundturen sker torsdagen 21 september på Signallottan 2, Ada blocks gata 2,4 och 6 i Visby  
Mellan klockan 15.30-17.30 träffar du bland annat vår affärsutvecklare inom hållbarhet Isa Wästlund, Conny Hederstedt som har varit projektledare för nybyggnationen Signalottan 2 och Tony Klintström, teamledare inom teknisk förvaltning på GotlandsHem.  På plats finns även några av de samarbetspartner vi har inom bil- och cykelpooler och vattenbesparande åtgärder i tvättstugan. 

Annat på mobilitetsveckan 

Under mobilitetsveckan pågår en rad spännande aktiviteter på hela Gotland. Bland annat talar Kristoffer Strehlenert, chef för utveckling och hållbarhet på GotlandsHem, om möjligheterna för våra hyresgäster att ladda elbilar.  Han berättar även om hur våra framtida planer på området ser ut. Detta sker i Donnerska huset onsdag 20 september klockan 18.00 - 20.00. 

Läs mer på regionens hemsida: Mobilitetsveckan - Region Gotland