En vit kopp med röd GotlandsHem logga står på en hyresavi i pappersformat. Pappret ligger på ett vitt bord.

Slutet av månaden närmar sig, dags att betala hyran

27 juni 2023

Nu börjar juni gå mot sitt slut. Därför vill vi passa på att informera om vad du som hyresgäst behöver tänka på för att se till att hyran för nästkommande månads boende blir betald. Har du inte fått din e-faktura för juli månads hyra än? Den är på väg och dyker upp inom kort.

Var hittar jag min hyresavi?

Varje månad betalar du hyra för nästkommande månad för din bostad. Hyresavin skickas inte till dig, utan finns att se när du loggat in på Mina sidor och hyran ska betalas sista vardagen i månaden. Exempel: senast 30 juni ska juli månads hyra betalas.

Logga därför in på Mina sidor och klicka dig vidare till fakturorna. Där hittar du dina hyresavier.

Vilka betalningssätt finns?

Det finns olika sätt att gå till väga för att betala din hyra. Du kan betala manuellt genom att skriva i uppgifterna själv i din bank, men du kan också betala via e-faktura eller autogiro. Här kan du läsa mer om alternativen och se vilket alternativ som passar just dig bäst.

Varför kan jag inte se mina tidigare avier?

Du kommer inte att kunna se dina tidigare hyresavier på Mina sidor med anledning av att vi bytt både hemsida och fastighetssystem. Men alla dina kommande hyresavier blir sparade inne på Mina sidor och finns tillgängliga för dig att ladda ner.

Hos din bank kan du se om det har dragits pengar från ditt konto för din hyra. Du är också välkommen att kontakta vår kundservice för att verifiera om den tidigare hyran är betald. Du når kundservice på telefonnummer 0498 –20 39 00.