Två kvinnor bär på flyttkartonger. Den ena kvinnan har en rosa tröja och bär två kartonger, den andra kvinnan har en ljusblå t-shirt och bär en kartong. De är utomhus i ett bostadsområde.

Välkommen hem! Det är dags att flytta in till ditt nya hem. Det kanske är ditt första hem eller din första hyresrätt, du kanske har bott i många lägenheter eller få? Oavsett vilket så vill vi att du ska känna dig välkommen. Vi har skapat en kort guide för att underlätta din inflyttning och framtida trivsel hos oss.

TV och bredband

Alla bostäder har tillgång till ett öppet bredbandsnät. Genom beställningsportalen Zmarket kan du nu välja tjänsteleverantör och det utbud inom internet, tv och telefon som passar dig och dina behov bäst. Ett grundutbud för tv ingår kostnadsfritt med Telia digital-tv som för närvarande är kanalpaketet Start. Läs mer om tv och bredband.

Autogiro och e-faktura

Om du väljer att betala din hyra via autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto den sista vardagen i varje månad. Det är viktigt att det finns tillräckligt med pengar på kontot för att dragningen ska gå igenom. Du ansöker om autogiro direkt i din internetbank. 

Vill du betala med e-faktura lägger du till GotlandsHem som betalningsmottagare i din internetbank. När du har e-faktura kommer inte pengarna dras automatiskt från ditt konto. Hyresavin skickas direkt till din internetbank, där du kontrollerar och godkänner betalningen. Kontakta din banks kundservice om du behöver hjälp med att komma igång med e-fakturor.

Adressändring

När du flyttar gör du en flyttanmälan till Skatteverket för att få rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan till Skatteverket i förväg men senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag men om du vill ha eftersändning av övrig post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift. 

Hemförsäkring

När du bor hos GotlandsHem är du som hyresgäst skyldig att ha en giltig hemförsäkring. Du ansöker om detta hos valfritt försäkringsbolag. Det skapar trygghet och skyddar dig, ditt hem och dina saker, i och utanför hemmet om något oförutsett skulle inträffa. Det kan till exempel handla om en brand eller en vattenskada. Hemförsäkring ingår inte i din hyra. 

Hämta nycklar

När det börjar dra i hop sig till inflyttning så kontaktas du av din nya bovärd via telefon eller mejl för att bestämma tid och plats för nyckelöverlämning.

El-abonnemang

GEAB är leverantör av el för våra bostäder. När du ska flytta in i din nya hyresrätt kontaktas du av GEAB för att skriva avtal för din elförbrukning. Du måste ha ett el-abonnemang samma dag du tar över bostaden. 

Hyra

Hyran betalas i förskott och i mitten av varje månad publiceras hyrorna på Mina sidor. Har du redan valt att aviseras genom e-faktura hittar du din betalningsinformation i din bank. Har du valt autogiro kommer din hyra att dras från ditt konto den sista vardagen varje månad. Hittar du inte din hyresavi eller har övriga problem med betalningen kan du kontakta vår kundservice.

Inflyttningsdagen

Inflyttningsdagen är den första i varje månad på överenskommen tid. Om den första är en lördag, söndag eller helgdag sker tillträdet nästa vardag samma tid. Behöver du köra in din bil i området använder du din lägenhetsnyckel för att öppna de stängda bommarna. Flyttfirmor har tillstånd att köra in i alla våra områden.

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Nycklar

Fyra märkta nycklar tillhör bostäder med ett rum och kök. Till bostäder med tre rum och kök och större hör sex märkta nycklar. Nycklarna är märkta med siffror som 1, 2, 3 och S för service. Avvikelser kan förekomma. Nycklarna kvitterar du ut hos din bovärd. Ring 0498 - 20 39 00 för att stämma träff med din bovärd.