I förgrunden står en flyttlåda, bakom lådan står en kvinna i turkos tröja och jeans. Hon plockar i saker i flyttlådan. Hon befinner sig i en lägenhet.

Vi hoppas att du har trivts i din bostad och hos oss. Vi önskar dig lycka till i din nya bostad och välkommen åter. För att göra flytten lite smidigare kommer här några råd.

Säga upp bostaden

För att säga upp din bostad loggar du in på Mina sidor.

Under uppsägningstiden

Du är ansvarig för att betala hyra och ta hand om bostaden under hela din uppsägningstid även om du väljer att flytta i förtid. Vi tillåter inte att någon annan flyttar in under din uppsägningstid och din uppsägningstid kommer inte att kortas ned. För att kunna fullfölja din tillsynsplikt av bostaden rekommenderar vi därför att du har kvar nycklarna fram till omflyttningsdagen.  

Besiktning vid utflytt

Våra besiktningsmän meddelar per post vilken tid som är inbokad och vi vill gärna att du närvarar under besiktningen. Du får alltid en kopia av besiktningsprotokollet. Tänk på att all utrustning som tillhör bostaden måste finnas på plats. Det här gäller dörrar, hatthyllor, gardinbeslag, badrumsspegel och liknande. Har du haft egen diskmaskin ber vi dig att plugga igen vattenanslutningen så att inget vatten kan rinna ut.

Vid skador eller onormalt slitage på till exempel parkett, tapet, dörrar eller skadade fönsterrutor kan du bli ersättningsskyldig. Naturligtvis får du gärna själv åtgärda skador men en eventuell reparation måste vara fackmannamässigt utförd för att vi ska kunna godkänna den.

Du blir debiterad för arbetskostnaden om slitage eller skador som resulterat i anmärkningar i besiktningsprotokollet inte är åtgärdade vid utflytt.

Visning av bostad

Som avflyttande hyresgäst är du ansvarig för att vara behjälplig vid visning av din bostad. När det är dags för visning kommer du att få ett SMS från oss och du behöver då kontakta oss senast nästkommande arbetsdag. Ta gärna kontakt med oss redan vid uppsägningen för att diskutera visningen. Det finns två olika sätt att visa bostaden som du kan välja mellan.

Personlig visning

Vi lämnar dina kontaktuppgifter till dem som visat intresse för din bostad och som har en rimlig chans att blir erbjuden kontraktet. Den som är intresserad tar då kontakt med dig och ni kan tillsammans bestämma tid för visning av bostaden. Detta alternativ är det som gäller om vi inte hör någonting annat från dig.

Bokad visning

Här bestämmer du själv ett tillfälle på 30 minuter där du kan visa bostaden och vi förmedlar sedan denna tid till den som intresserade. Tiden delas på 2×15 minuter och vi erbjuder detta till 3 till 4 sällskap för varje tillfälle. 

Städning vid utflytt

När du flyttar så glöm inte att tömma ditt förråd, garage och saker du förvarat på balkong eller uteplats. Den som flyttar in efter dig har rätt att kräva att bostaden är välstädad vid inflytt. Var därför noggrann när du flyttstädar. Läs mer om våra tips och råd vid flyttstädning.

Tv-box

Tv-boxen för Telias digital-tv tillsammans med fjärrkontroll och tillhörande kablar ska lämnas kvar i bostaden. Om du lagt till egna koder ska tv-boxen återställas med de koder som tillhör bostaden. Dessa finner du på insidan av luckan till bredbandsskåpet.

Adressändring

När du flyttar gör du en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör gärna din anmälan i förväg. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Tillstånd att köra in i området

Vi har generellt bilförbud i våra områden. Tänk på att köra mycket försiktigt om du behöver köra in i bostadsområdet för i- och urlastning. Du får aldrig ställa fordonet på ett sätt som riskerar stå i vägen för blåljuspersonal. Du får heller aldrig köra på eller ställa bilen på ej hårdbelagd yta. 

Nycklar

Nycklar lämnar du hos din bovärd för området. Kontakta kundservice på telefonnummer 0498 - 20 39 00 för att boka en tid med din bovärd.

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Att tänka på:

  • Adressändring
  • Flytta abonnemang för el, telefon & bredband
  • Lämna nycklar till bovärden
  • Städa, ta bort grovsopor och källsortera
  • Lämna TV-boxen
  • Ta med alla behörigheter