Kvinna ler glatt med en kaffekopp i händerna på sin uteplats.

Om du vill söka bostad hos oss måste du först registrera dig i vår bostadskö. När du har gjort det samlar du köpoäng och kan anmäla intresse på lediga bostäder.

Då får du tillgång till Mina sidor där du kan prenumerera på erbjudanden om lediga bostäder och söka de som intresserar dig. Lediga bostäder publiceras alla vardagar på vår hemsida i den takt de blir tillgängliga.

Anmäla intresse

När du är registrerad och kan logga in på Mina sidor kan du anmäla intresse för de bostäder du vill söka. Du gör en intresseanmälan genom att klicka på ”Gör intresseanmälan”.

Du kan under pågående sökperiod ta bort gjorda anmälningar om du inte längre vill söka den specifika bostaden.

Erbjudande om visning

Vi skickar ett meddelande till dig via mejl om du blir du erbjuden visning av bostaden. Efter visningen loggar du in på Mina sidor för att svara på om du fortfarande är intresserad av bostaden.

I mejlet med erbjudande om visning hittar du information om hur visningen går till. Har du inte möjlighet att själv komma på visningen kan du alltid skicka någon i ditt ställe. Vi rekommenderar ändå att du besöker området som bostaden ligger i och läser den information som finns om området och bostaden. På så sätt kan du bilda dig en bättre uppfattning om erbjudandet.

Svara antingen Ja eller Nej till erbjudandet innan tiden har gått ut. Vi skickar erbjudande till de sökande med längst kötid. De som inte fått ett erbjudande får information om att bostaden gått till annan sökande.

Kontraktserbjudande

Den som svarat Ja på erbjudande och har längst kötid blir kontaktad och kontrollerad enligt våra hyresvillkor och därefter tecknar vi kontrakt.

Hyresvillkor

För att flytta in hos oss måste du:

  • Fyllt 18 år
  • Vara skriven på lägenhetsadressen
  • Ha inkomst eller borgensman

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Bostadskö

Alla som är över 16 år får kostnadsfritt stå i vår bostadskö.

Kontaktuppgifter

Om du är sökande eller boende ber vi dig kontrollera att du har fyllt i rätt uppgifter på Mina sidor.

Prenumeration

Du kan skapa en prenumeration om du vill bevaka lediga lägenheter som du är intresserad av.

Relaterade frågor och svar
Relaterade guider