En man sitter på huk och kramar en pojke. De är utomhus under ett grönt träd på en grön gräsmatta. I bakgrunden syns ett vitt bostadshus.

Under sommaren har du som är hyresgäst hos oss möjlighet att hyra ut din bostad i andrahand till Region Gotland. Region Gotland förmedlar sedan bostaden vidare till sina sommarvikarier inom samhällskritiska funktioner.

Under sommaren finns ett stort behov av boenden för Region Gotlands sommarvikarier så som sjuksköterskor, läkare och hemtjänstpersonal. GotlandsHem har sedan sommaren 2022 samarbetat med regionen för att underlätta boendesituationen under denna period.  

Aktuell uthyrningsperiod för sommaren 2024 är 1 maj till 30 september.  

Så fungerar det 

Är du intresserad av att hyra ut din bostad till Region Gotland kontaktar du Region Gotlands Bostadsservice på telefon eller mejl. 

Telefon: 0498-26 80 48  

Mejl: bostadsservice.hsf@gotland.se.  
 
Deras ordinarie telefontider är klockan 09.00 - 11.30.  
 
Har Region Gotlands Bostadsservice behov av din bostad så gör ni tillsammans en ansökan och skickar in till oss på GotlandsHem. 

Region Gotland förmedlar sedan bostaden till en av de många sommarvikarierna. Det är Region Gotland som avgör vem bostaden förmedlas till.   

Vilka villkor gäller?

Till skillnad mot en vanlig andrahandsuthyrning behöver du inte särskilda skäl för sommaruthyrning till Region Gotland.   

I din ansökan skriver du in “Region Gotland” som skäl för din uthyrning.  
 
Den hyra du tar ut får som mest motsvara din ordinarie hyra med ett tillägg på 15 procent om din bostad är fullt möblerad. Du har även möjlighet att ta betalt för andra faktiska kostnader du har till exempel parkering, el, bredband eller likande.  
 
I övrigt gäller samma villkor som vid en vanlig andrahandsuthyrning. Du hittar mer information om det här.

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.