En man med svart t-shirt och svarta byxor håller i en rosa handduk. Han står i en tvättstuga framför en tvättmaskin med öppen lucka.

I de områden där tvättmaskin inte ingår i bostaden finns det tillgång till gemensam tvättstuga med torkmöjligheter. Din bovärd visar dig var din tvättstuga ligger i samband med att du flyttar in.

Bokning

Du kan boka en tvättid åt gången, antingen via Mina sidor eller direkt vid tvättstugan. Under rubriken "Mina kontrakt" klickar du på ditt bostadskontrakt - där hittar du tvättstugebokningen. För dig som har tillgång till digital bokning syns det när du är inne på Mina sidor. I områden som saknar digital bokning kan du endast boka tvättid med hjälp av din bokningscylinder.

Avbokning

Du måste påbörja ditt tvättpass inom 60 minuter efter tvättidens start, annars är tiden förbrukad och tvättstugan får användas av andra. 

Tvättider

Fristående tvättstugor som inte ligger i ett bostadshus kan användas dygnet runt. Övriga tvättstugor kan bokas i tretimmarspass. Du kan använda torkskåp och torktumlare en timme efter att din tvättid är slut.

Tvättmedel och färgning

Vissa områden har självdoserande tvättmaskiner och mer information om detta hittar du direkt i tvättstugan. Tänk på att du inte får färga kläder i någon av våra tvättmaskiner.

Miljösnälla tvättstugor

I vissa bostadsområden är tvättstugorna och tvättmaskinerna lite mer miljösnälla än vanligt. Förutom att själva byggnaden består av ett mer klimatmässigt hållbart material så fungerar tvättmaskinerna annorlunda där. Vi använder en så kallad Mimbox för att spara mesta möjliga vattenmängd och  förhindra att microplaster kommer ut i vår miljö. Läs mer om våra miljösnälla tvättstugor här.

Tvätta mattor

Mattor och filtar ska tvättas i tvättmaskiner som är avsedda för grövre material. Dessa finns i grovtvättstugor som du hittar i några av våra bostadsområden.

Städning

En ren tvättstuga är alltid trevligare att använda. Tänk på att noggrant följa de städinstruktioner som finns i tvättstugan. Glöm inte att göra rent filter från ludd.

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Boka tvättid

Du kan boka tvättid via Mina sidor eller direkt vid tvättstugan. Under rubriken "Mina kontrakt" klickar du ditt bostadskontrakt - där hittar du tvättstugebokningen. I områden som saknar digital bokning kan du endast boka tvättid med hjälp av din bokningscylinder.

Avboka tvättid

Det är viktigt att avboka din tvättid om du får förhinder. Om du inte avbokar en bokad tid räknas den då som ett förbrukat pass även om du inte har nyttjat den. Om du frigör tiden kan du dessutom göra någon annan glad som behöver tvätta.

Frågor

Om du har några frågor eller synpunkter på din tvättstuga så går det bra att kontakta din bovärd.