En pojke med hjälm på huvudet cyklar. En kvinna böjer sig ned mot pojken. I bakgrunden kommer en till pojke cyklandes. De är i ett bostadsområde.

Alla våra hyresgäster ska känna till sina möjligheter till inflytande. Det är viktigt för oss. Vi vill att du som boende ska känna delaktighet i det som händer och veta hur du gör för att påverka.

Boinflytande – var med och gör skillnad!

Det är viktigt för oss att du som hyresgäst hos GotlandsHem får möjligheten att vara med och forma ditt boende genom det vi kallar för boinflytande. Boinflytande kan ske på olika sätt: inflytande i den egna bostaden och inflytande i bostadsområdet. Ett exempel är att man har möjlighet att påverka vad som ska finnas i utemiljöerna. Det kan handla om att få till en grillplats eller att buskar och träd gallras, att belysning förbättras eller att skapa en trevlig uteplats.

Som boende får du alltid veta vad som händer och planeras i området där du bor. Du har även möjlighet att vara med och påverka vid ombyggnationer och större förändringar eller när nya bostadsområden planeras. Då bjuder vi in våra hyresgäster till träffar, workshops eller samlar in hyresgästernas åsikter via hyresgästenkäter.

Genom boinflytande lär vi oss mer om våra kunders önskemål och behov och hur vi kan göra våra bostäder ännu bättre. Det är viktigt för oss att alla våra hyresgäster känner till sina möjligheter till boinflytande. Vi vill att du som boende ska känna delaktighet i det som händer och att du vet hur du går tillväga för att vara med och påverka i ditt närområde, de gemensamma delarna och ditt eget boende.

I vår Bobutik erbjuder vi olika typer av tillval för att öka möjligheterna att besluta kring det som finns nära dig, i form av väggar, golv, färg och inredning.

I listan nedan har vi samlat några andra tips på hur du kan påverka ditt boende och hur du kan engagera dig för att skapa trivsel där du bor.

Tycka till: Om du vill tycka till om något i ditt område eller har förslag på förbättringar är du välkommen att vända dig till vårt förslagsråd, det gör du genom vår kundservice. Du kan även prata med våra hyresgästsamordnare som arbetar aktivt med boinflytande hos oss på GotlandsHem. De kan du bland annat träffa under aktiviteter, event och projekt i våra bostadsområden.

Göra fint på gården: Tycker du det är roligt att pyssla med blommor och växter och hålla det fint på gården ska du läsa mer om att vara Blomvärd.

Odla för egen skörd: Vill du odla grönsaker och annat där du själv tar del av skörden kan du ansöka om att få en odlingslåda. Läs mer om Hemodlat.

Göra bostadsområdet tryggare: Vill du tycka till om hur vi kan göra ditt bostadsområde tryggare kan du efterfråga en Trygghetsvandring. Vi vandrar då genom området, noterar förbättringsförslag och kommer fram till olika åtgärder.

Förbättra i allmänhet: Kontakta Hyresgästföreningen om du vill förbättra boendet och området på en övergripande nivå. Där kan du få stöttning i att starta en arbetsgrupp eller Lokal Hyresgästförening. Finns det redan en lokal förening i ditt bostadsområde kan du självklart höra av dig till dem och berätta om ditt intresse att bidra.

Hade du något helt annat i tanken? Hör av dig till vår kundservice!

Hittade du vad du sökte efter?

Låt oss veta om du tyckte att denna information hjälpte dig. Din återkoppling är till stor hjälp för oss i vårt kontunerliga förbättringsarbete.

Hemodlat

Odla hemma för att det känns bra, är roligt eller gott. Det finns många anledningar till att odla i anslutning till hemmet, om du har en så vill vi underlätta för dig. Ansök om en odlingslåda där vi bekostar lådan och jorden.

Bli en blomvärd

Alla GotlandsHems hyresgäster har nu chansen att vara blomvärd och göra det lite extra fint i kvarteret. Du väljer själv vilken blomlåda eller rabatt du skulle vilja pyssla om, eller om det kanske skulle behövas en ny.